Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 21 d’abril del 2014

CURIOSITATS DEL ROC DE SANT GAIETÀ


Durant aquests dies de setmana Santa he anat de vacances a Roda de Barà i passejant camí al Roc de Sant Gaietà vaig veure moltíssimes plantes i arbres que mai havia vist. Així que vaig fer fotos i quan vaig arribar a casa vaig busca informació sobre aquestes.





Aquí us afegeixo una mica d'informació de el morrut de les Palmeres; El morrut de les palmeres, becut vermell o morrut roig (Rhynchophorus ferrugineus) és una espècie d'escarabat curculiònid. És una greu plaga per a les palmeres ornamentals a la península ibèrica. És un insecte relativament gran, entre dos i cinc centímetres de llarg, i un color vermell òxid. Les seves larves excaven galeries de fins a un metre de llarg al tronc de les palmeres, arribant en força ocasions a matar la planta. Com a resultat, l'escarabat ha esdevingut una de les principals plagues de les plantacions de palma, com la palma de coco, palmera datilera i la palma d'oli. La femella adulta pon els ous en un nou creixement en la corona de la palma o les ferides causades per l'esclarissada.
L'ou, d'un color blanquinós i ovalat desclou sorgint-ne larves piriformes blanques sense potes. La larva s'alimenta del teixit interior de l'arbre durant un mes formant túnels al tronc de la palmera. En fer la pupa, la larva emergeix de l'arbre i forma un capoll a la fullaraca a la base de les fulles. L'adult presenta una coloració vermell ferrós amb taques característiques al tòrax i un rostrum allargat en forma de bec molt peculiar, típic dels curculiònids.
El cicle de vida total dura de 7 a 10 setmanes.

VEGETACIÓ

Plataner:

El plataner (Platanus hybrida) és un arbre caducifoli , corpulent i de capçada ampla que pot arribar fins als 40 metres.


Ficus:

Ficus és un gènere de plantes amb flor dins la família de les moràcies. És el gènere al qual pertany la figuera i moltes plantes utilitzades com ornamentals anomenades popularment com Ficus. 


Pins :

El Jardí del passeig de la ribera aquest jardí destaca per la curiosa forma dels seus pins centenaris doblegats per la propia brisa marina que es la que doblega els pins.

Cactus: (Nopal o xumbera)/ (Opuntia Vulgatis)



Aloe Vera:











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada